Gymshark Sportbeha: Maten En Pasvormen

Gymshark Sportbeha: Maten En Pasvormen

Categories

Het is geen geheim dat het dragen van een sportbeha 'hartstikke belangrijk' is. Het dragen van de juiste beha terwijl je traint, minimaliseert de impact van de bewegingen van je borsten tijdens het trainen, waardoor een gemakkelijke, pijnloze training mogelijk wordt. Vertrouw ons, ook al maak je al lang deel uit van de kleine borsten-club, laat je niet misleiden door te denken dat je zonder kunt.

Eerst en vooral: de beste sportbeha moet comfortabel zitten, maar niet zo strak dat je een stikkend gevoel hebt. Ja, het voelt misschien als een taak om hem in de kleedkamer aan te doen, maar je borsten beschermen en het springen ervan verminderen helpt om zowel rug- als borstpijn te verlichten. 

Een goede sportbeha zorgt ervoor dat je borsten parmantig blijven ... mooi, nu hebben we je aandacht. Lichaamsbeweging, of je nu op de box springt of om drie uur 's ochtends voor je taxi aan het rennen bent (met frietjes en mayonaise in je hand natuurlijk), het plaatst je ligamenten van Cooper - het dunne bindweefsel dat de structuur van je borsten ondersteunt - onder hoge druk. Zonder de juiste ondersteuning kun je onherstelbare schade aan je borsten veroorzaken en kan de fut eruit raken. Het is beter dat je er nu achter bent gekomen, toch?

Kortom, je wilt natuurlijk een stijl vinden die het beste past bij jouw specifieke maat, borstvorm en activiteitenniveau ... en jij dacht dat het vinden van een normale beha al moeilijk genoeg was. Afhankelijk van de impact van de activiteit (laag, semi of hoog), zijn er sportbeha's met verschillende ondersteuningsniveaus. Van de gevoerde sportbeha tot de sportbeha met bandjes die je borsten tijdens een work-out ondersteunt, het is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Zoals voor de meeste dingen geldt, zal niet elke sportbeha hetzelfde zijn; de pasvorm, het ontwerp, het gebruik - de verschillen zijn heel klein, dus maak je geen zorgen als de maat van je sportbeha niet overeenkomt met de gebruikelijke maat van je T-shirt!

Sportbeha's Met Lage OndersteuningSportbeha's Met Semi Ondersteuning | Sportbeha's Met Hoge Ondersteuning | Shop Alles

In Der Ultieme Gids Voor Sportbeha's van Gymshark Zullen We De Volgende Vragen Beantwoorden: 

 • HOE NEEM JE JE MAAT OP VOOR DE BESTE SPORTBEHA?
 • WELKE MAAT GYMSHARK SPORTBEHA MOET IK KIEZEN?
 • WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN EEN SPORTBEHA MET LAGE, SEMI, OF HOGE ONDERSTEUNING?
 • WELKE STIJL OF SOORT SPORTBEHA IS GESCHIKT VOOR MIJ?

. . .


MATEN VAN SPORTBEHA'S: HOE BEPAAL JE JE MAAT VOOR DE BESTE PASVORM VAN JE SPORTBEHA?

2 EENVOUDIGE METINGEN OM JE MAAT TE VINDEN, VOORDAT JE JE SPORTBRA KOOPT ...

Om ervoor te zorgen dat je sportbeha als een droom past, hebben we het over: geen irritatie, geen pijn in je schouder, geen uitstulpende borsten; hieronder staan twee eenvoudige stappen die je kunt volgen.

HOE NEEM JE JE MAAT OP VOOR DE BESTE SPORTBEHA?

 • Stap 1: Je buste meten: je meet de omtrek van je buste door het meetlint, plat tegen je rug, over je tepellijn - van tepel tot tepel, te trekken. Zorg ervoor dat je het meetlint niet te strak trekt; het moet goed sluiten maar los genoeg om er twee vingers onder te kunnen plaatsen. 
 • Stap 2: Onder je buste meten: je meet de omtrek van onder je buste door het meetlint stevig rond je ribbenkast, aan de onderkant van je borsten te trekken. Zorg ervoor dat het meetlint plat tegen je rug ligt, het moet goed aansluiten, maar nog steeds los genoeg om er twee vingers onder te kunnen plaatsen. 

Nu je de twee belangrijkste maten hebt, is het tijd om je maat te vinden en de beste cup voor je geld te krijgen ...

. . . 


WELKE MAAT MOET IK KIEZEN VOOR EEN SPORTBEHA VAN GYMSHARK?

INTRODUCTIE: DE MATENGIDS VOOR GYMSHARK SPORTBEHA’S 

De maat van je sportbeha is afhankelijk van twee metingen: je buste en de onderkant van je buste. Neem een kijkje hierboven als je niet zeker weet hoe je deze metingen moet uitvoeren. 

. . . 

WELKE MAAT SPORTBEHA DRAGEN DE GYMSHARK ATLETEN?

Een beetje inzicht in enkele maten van onze atleten ...

 • Gainsbybrains: XS
 • Sophie Aris: S
 • Whitney Simmons: S
 • Morgan Moroney: S
 • Ajhazi: M
 • Sophie Butler: M

. . . 

DE TEST "PAST MIJN SPORTBEHA MIJ WEL?”

Nu je je ideale maat hebt gevonden, en het is daar met een heldere, nieuwe glans, probeer de sportbeha en test de pasvorm. Wanneer je een sportbeha uitprobeert, moet je je concentreren op drie aspecten: de bandjes, de onderband en de pasvorm van de cup - als een van deze componenten net iets afwijkt, laten we eerlijk zijn, dan heb je niet de beste cup voor je geld; met geminimaliseerde ondersteuning ben je weer terug bij de tekentafel. Maar wees niet ontmoedigd, het kan even duren om de perfecte pasvorm te vinden.

BIJ HET TESTEN VAN EEN SPORTBEHA, PROBEER DE VOLGENDE ELEMENTEN OM ZEKER TE ZIJN VAN DE BESTE FIT:

 • Bandges: als vuistregel moet je altijd twee vingers onder de bandjes van je sportbeha kunnen plaatsen. Als je dit niet kunt, raden we je aan je bandjes zo los mogelijk los te maken (indien aanwezig). Zorg ervoor dat je niet van het ene uiterste naar het andere gaat, het losmaken van de bandjes vermindert de geboden ondersteuning.
 • Onderband: til je armen boven je hoofd - als je sportbeha omhoogkomt en niet plat op je borst zit, is die waarschijnlijk een beetje te groot, wat kan leiden tot irritatie tijdens je workout; probeer dan de bandjes wat aan te passen. Als die blijft bewegen, raden we aan om een maat kleiner te nemen.
 • Cup: als je een voorgevormde sportbeha test, moeten je borsten comfortabel in de cups zitten. Hoe raar het er ook uitziet, doe ze erin. Als de cup te klein is of niet de juiste stijl voor je borstvorm is, zul je merken dat je borsten iets uitsteken/ uitstulpen - in dit geval raden we aan een maat groter te nemen of een ander sportbeha-ontwerp te proberen. 

De vraag is dus: past je sportbeha echt bij je? Past echt echt heel goed bij jou, en past het jou goed?

Kun je liften, springen, in de neerwaartse hond staan en nog veel meer in je beha zonder bang te zijn dat je borsten eruit vallen? 

Als je hierboven nee hebt geantwoord, beloven we je - ondanks wat je denkt - dat de wereld nog niet voorbij is. Ja, er is nog steeds hoop dat het gewoon kan zijn dat je je maat iets moet veranderen of kiezen voor een andere stijl/ontwerp van sportbeha die net wat beter bij je figuur past.

ALS JE NOG NIET ZEKER WEET WELKE MAAT JE MOET KIEZEN, STUUR ONS DAN EEN BERICHT HIERONDER! WIJ ZULLEN JE ZO GOED MOGELIJK HELPEN OM DE JUISTE MAAT VAN JE SPORTBEHA TE VINDEN! 

ONTHOUD: OM JE SPORTBEHA IN EEN ZO GOED MOGELIJKE STAAT TE HOUDEN, VERWIJDER ALLE VULLINGEN (INDIEN VERWIJDERBAAR) VÓÓR HET WASSEN. 

. . .


WELKE STIJL VAN SPORTBEHA IS GESCHIKT VOOR MIJ?

Het is een van de moeilijkste vragen.

Je weet hoe je sportbeha moet passen, je begrijpt het belang van de ondersteuning en ondertussen ben je blij jezelf een veteraan te kunnen noemen van de allerbelangrijkste "springtest"... maar dit zijn alleen maar de basiselementen.

De STIJL van je sportbeha is net zo belangrijk als de pasvorm. Met steeds meer vrouwen die het workout shirt helemaal in de steek laten, geloof ons als we zeggen dat er veel gezocht wordt naar een sportbeha die lijkt op iets anders dan een "borstzak" uit de jaren 1970. En ja, dat was echt een ding.

Natuurlijk willen we dat je er goed uitziet in de sportschool, maar we vragen je om je niet alleen op de esthetiek van de sportbeha te concentreren, maar meer op de functie, de ontwerpdetails en de pasvorm - lees de specificaties en leer de voordelen van het ontwerp. Bijvoorbeeld: brede, verstelbare bandjes = verhoogde ondersteuning.

Welke sportbeha geschikt is voor jou, hangt af van de grootte en de vorm van je borsten en het type activiteit waaraan je deelneemt.

. . . 

SPORTBEHA’S MET LAGE ONDERSTEUNING:

WAT IS EEN SPORTBEHA MET LAGE ONDERSTEUNING?

Sportbeha's met lage ondersteuning zijn ontworpen om te worden gedragen bij activiteiten waarbij je niet veel springt. Hoewel dit kan betekenen dat hun ontwerp om onnavolgbaar comfort draait, betekent dit meestal dat je borsten maar weinig worden ondersteund.

DE BESTE SPORTBEHA’S MET LAGE ONDERSTEUNING:
V-Neck Training Sports Bra
Origin Seamless Sports Bra
Studio Seamless Sports Bra

VOOR WELKE SPORTEN DRAAG IK NORMAAL GESPROKEN EEN SPORTBEHA MET LAGE ONDERSTEUNING OF EEN MET SEMI LAGE ONDERSTEUNING

• Yoga
• Pilates
• Krachttraining

. . . 

SPORTBEHA’S MET SEMI ONDERSTEUNING:

WAT IS EEN SPORTBEHA MET SEMI ONDERSTEUNING

Sportbeha’s met semi ondersteuning en semi hoge ondersteuning zijn ontworpen om te worden gedragen bij activiteiten die iets intensiever zijn dan yoga/ pilates (ook bekend als activiteiten met weinig impact). Kortom, als een sportbeha niet wordt gedragen tijdens een workout met gemiddelde impact, springen je borsten omhoog, omlaag, alle kanten uit. Hun ontwerp is gericht op ondersteunende detaillering, waarbij vele een "inkapseling"-ontwerp bieden (gedefinieerde cupstructuur om elke borst in te kapselen, waardoor je een semi of een hoog ondersteuningsniveau krijgt en een vrouwelijke figuur - zonder grote borsten). 

DE BESTE SPORTBEHA’S MET SEMI ONDERSTEUNING:
Ruched Training Sports Bra
Zip Up Training Sports Bra
Racer Back Training Sports Bra

VOOR WELKE SPORTEN DRAAG IK NORMAAL GESPROKEN EEN SPORTBEHA MET SEMI ONDERSTEUNING OF EEN SEMI HOGE ONDERSTEUNING?

• Fietsen
• Dansen
• Krachttraining
• Circuittraining

. . .

SPORTBEHA’S MET HOGE ONDERSTEUNING:

WAT IS EEN SPORTBEHA MET HOGE ONDERSTEUNING?

Sportbeha's met hoge ondersteuning zijn ontworpen om te worden gedragen bij activiteiten waarbij veel wordt gesprongen of bewogen. (Je kent die activiteiten waarbij je als je een normale beha met een T-shirt zou dragen, je je borsten zou vasthouden ... neem bijvoorbeeld, rennen om de bus te halen, of de trap oprennen enz). Het ontwerp, om het springen zoveel mogelijk te beperken, is gericht op zowel de bandjes als de sluitingsband die doorgaans dikker en breder zijn; de onderband is dikker met een beha-achtige sluiting voor extra ondersteuning. Bovendien zul je merken dat sportbeha's met hoge ondersteuning meer compressie/ inkapseling bieden, waarbij de voering een niet-verwijderbare optie wordt. 

DE BESTE SPORTBEHA’S MET HOGE ONDERSTEUNING :
Open Back Training Sports Bra
Mesh Neckline Training Sports Bra

VOOR WELKE SPORTEN DRAAG IK NORMAAL GESPROKEN EEN SPORTBEHA MET HOGE ONDERSTEUNING?

• Hardlopen
• Dansen
• Circuittraining
• HIIT/Functionele workouts

. . . 

Na enkele biomechanische testen en heel veel onderzoek hebben we een gloednieuw assortiment sportbeha's gemaakt. Elk model is zo ontworpen dat je je tijdens de workout comfortabel en ondersteund voelt. Scroll verder. Neem eens een kijkje. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 12 maart ...


DE BESTE SPORTBEHA MET LAGE ONDERSTEUNING:

Gymshark V-Neck Training Sports Bra:
LAGE ONDERSTEUNING GEVOERDE SPORTBEHA - VERWIJDERBAAR

SPECIFICATIES:

 • Voering: ja
 • Bandjes: vaste, niet verstelbaar
 • Racerback
 • Diepe V-vormige halslijn

. . .


DE BESTE SPORTBEHA MET SEMI ONDERSTEUNING

Gymshark Ruched Training Sports Bra:
SEMI ONDERSTEUNING GEVOERDE SPORTBEHA - VERWIJDERBAAR

SPECIFICATIES:

 • Voering: ja - verwijderbaar 
 • Bandjes: verstelbaar, gekruist 
 • Scrunch detaillering tot buste

. . .

Gymshark Zip Up Training Sports Bra:
SEMI ONDERSTEUNING: GEVOERDE SPORTBEHA - CUPS ZIJN NIET VERWIJDERBAAR.

SPECIFICATIES:

 • Voering: voorgevormde cups aan de binnenkant van de beha – niet verwijderbaar 
 • Bandjes: verstelbaar en elastisch
 • Halfhoge halslijn
 • Ritssluiting aan de voorzijde
 • Mesh voor ventilatie op de rug voor ademend vermogen

. . .

Gymshark Racer Back Training Sports Bra
SEMI ONDERSTEUNING: GEVOERDE SPORTBEHA - CUPS ZIJN NIET VERWIJDERBAAR.

SPECIFICATIES:

 • Voering: voorgevormde cups aan de binnenkant van de beha - niet-verwijderbaar 
 • Bandjes: verstelbaar
 • Zichtbare elastische onderband
 • Racerback gevoerd met powermesh
 • Bekleed haakje en oogsluiting

. . .


DE BESTE SPORTBEHA MET HOGE ONDERSTEUNING

Gymshark Open Back Training Sports Bra
STARKER HALT: GEPOLSTERTE SPORT-BHS - KÖRBCHEN NICHT HERAUSNEHMBAR.

SPECIFICATIES:

 • Voering: voorgevormde cups aan de binnenkant van de beha - niet-verwijderbaar 
 • Bandjes: verstelbaar en elastisch 
 • Magere racerback detaillering 
 • Haak- en oogsluiting

. . .

Gymshark Mesh Neckline Training Sports Bra
HOGE ONDERSTEUNING: GEVOERDE SPORTBEHA - CUPS ZIJN NIET VERWIJDERBAAR.

SPECIFICATIES:

 • Vulling: voorgevormde cups aan de binnenkant van de beha - niet verwijderbaar 
 • Bandjes: verstelbaar
 • Meshpaneel aan voorkant van de beha
 • Racerback gevoerd met powermesh
 • Gevuld haakje en oogsluiting

. . .

ALS JE VRAGEN HEBT OVER ONZE SPORTBEHA’S EN WELKE HET BESTE ZIJN VOOR JOU, LAAT JE COMMENTAAR HIERONDER ACHTER!

Ontdek Meer..
GYMSHARK CENTRAL | GYMSHARK.COM

 

Similar Articles

Gymshark 66 | FAQs

Gymshark 66 | FAQs

ALs je een vraag hebt over #Gymshark66, van inschrijvingsdetails tot de prijzen, ben je waarschijnlijk niet de enige. 

Blackout | Black Friday Verlanglijst Voor Haar

Blackout | Black Friday Verlanglijst Voor Haar

Je hebt de regels gelezen; er is geen voorsprong en geen speciale behandeling. Tot 70% korting op geselecteerde stijIen; het enige dat je nog hoeft te doen is je Gymshark Black Friday verlanglijst voor te bereiden, maar vergeet niet...

Blackout

Blackout

Als je het nog niet wist. Hen kan niet anders. Het is de periode waar iedereen op heeft gewacht. En nee, het is niet kerst. Het is Blackout.